Vær ikke alene med psykiske problemer

Det kan virke mærkeligt, at man fortsat i året 2019 mener, at psykiske og mentale sygdomme er tabubelagt. Der er efterhånden flere i landet, der lider af en form for psykisk sygdom end der ikke er. Det er en paraplybetegnelse som beskriver alt fra stress og depression til skizofreni og angst. Der er mange der har forskellige diagnoser, men det er desværre sjældent noget vi snakker om. En god ide er at snakke højt om det. At snakke om det med andre kan nemlig gøre, at det ikke i så høj grad er et tabu. Der er ingen grund til, at det skal være et tabu. Det faktum, at man tabuiserer det kan nemlig være med til, at folk bliver bange for at snakke om det og det er der ingen grund til. 

Psykologhjælp

Lær at snakke om problemer i en støttegruppe

Mange mennesker tror, at støttegrupper er noget meget pinligt, som foregår helt som på film. I nogle tilfælde kan det også sagtens foregå sådan. Ikke desto mindre kan mange dog få rigtig meget ud af at være i en støttegruppe. Er man i en omgangskreds, hvor andre ikke døjer med de samme psykiske lidelser kan det være svært at få folks forståelse. Ved at melde sig til en støttegruppe kan man snakke med andre, der har de samme udfordringer, som en selv. Det kan gøre, at man pludseligt føler, at man kan åbne sig op uden at blive dømt. 

Måske finder man også ud af, at man slet ikke er så ensom som man troede. Det kan endda være, at man når så langt, at man faktisk kan have det lidt sjovt med de andre fra støttegruppen. Det kan nemlig være, at man i alt det tragiske også kan have det lidt sjovt og grine af det hele. Det kan gøre, at man får et mere afslappet forhold til ens sygdom. I sidste ende kan det endda være, at man bryder et tabu ved at snakke om det i familien.

Forvirret mand

Få en hund hvis du er ensom

Et andet tabu der findes i samfundet er ensomhed. Mange er ensomme, men man kan heldigvis gøre noget ved det. Man kan anskaffe sig en hund og det vil gøre, at man bliver gladere i sin hverdag. Køb en labrador og få en ven for livet. For de vil altid være der og har du brug for at snakke om din psykiske sygdom står hunden altid klar til at lytte. Det vil gøre, at du aldrig føler dig ensom og alene og det vil gøre, at din livskvalitet bliver større.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *