Design af hjemmesider handler ikke kun om udseendet

Der er mange, der tror, at det vigtigste aspekt af, at designe en webside eller en webshop er, at den skal være pæn og have et moderne design. Det er helt afgjort også et aspekt, der er vigtigt, men faktum er dog, at der også er et væld af andre aspekter, der er mindst lige så vigtige. Det er f.eks. vigtigt, at der er tale om et design, der er nem at finde rundt i, så de besøgende har nemt ved at finde frem til netop dét, de leder efter, som f.eks. en side, et produkt eller deslige.

Derfor er det også uhyre vigtigt, at du har fokus på meget andet end blot det visuelle aspekt, når du er i færd med at designe enten en webside eller en webshop. Nedenfor kan du læse mere om, hvad der egentlig har relevans for, om et design fungerer optimalt, når det bliver taget i brug eller det blot er visuelt pænt at se på, for der er nemlig stor forskel på de to ting. Det betyder også, at det er vigtigt, at du ikke kun har fokus på, at det skal være visuelt pænt.

1. Brugervenligheden skal være helt i top

Én af de ting, du i høj grad bør have fokus på er, at sikre, at der er tale om et design og dermed også en webside eller en webshop, der byder på en brugervenlighed, der er helt i top. Det skal være nemt at finde rundt på siden, så det er nemt at finde de sider eller produkter, du leder efter. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det typisk er noget, der kræver, at du får testet lidt på siden, inden du kan sikre dig, at samtlige aspeker af siden lever op til netop dette.

2. Et responsivt design er essentielt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er flere og flere, der bruger deres mobile enheder til at handle fra eller blot til at surfe på. Det er også dét, der ligger til grund for, at det er vigtigt, at du sørger for at skabe en side, der er har et design, der er responsivt, så det dermed kan tilpasse sig til alle enheder og alle skærme. Det er specielt noget, der er vigtigt, hvis du ved, at der er tale om en webside, der kommer til at trække rigtig mange besøgende fra mobiler.

3. Hold fokus på en høj konvertering

Din webside eller webshop er ikke meget værd, hvis du ikke kan få dine besøgende til at købe noget, tage kontakt til dig eller hvad end, der er formålet med siden. Du kan f.eks. vælge at kaste et blik på www.evermart.dk, der for mange at se ikke er en nær så køn side, men den fungerer rigtig godt, da den både kan ses fra alle typer af enheder, har et godt design, der er brugervenligt, og som dertil også er i stand til at konvertere de besøgende til betalende kunder.

 


Indlægget er skribentens egen holdning og ikke redaktionelt indhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *