Indret det optimale hjemmekontor

Rigtigt mange har været nødt til at arbejde hjemmefra i det sidste års tid. Det er dog ikke alle, der har et optimalt indrettet hjemmekontor. Er du en af dem, der sidder ved et lidt rodet bord i hjørnet af dit værelse, bør du måske overveje at gøre noget ved situationen. 

Det er nemlig helt tydeligt, at man arbejder bedst, når man sidder i ordnede omgivelser, der føles som en rigtig arbejdsplads.

skrivebord

Adskil arbejdet fra resten

Man siger ofte, at man ikke skal tage ’arbejdet med hjem’. Det kan selvfølgelig være et fint råd for mange, der kommer til at være distraheret af deres arbejde, når de egentlig burde være sammen med deres familie. Men hvis man skal arbejde hjemmefra, er det nu engang bedst at have en ordentligt indrettet arbejdsplads til formålet. 

Dette betyder blandt andet også, at du får lettere ved at adskille arbejdet fra resten af hverdagen. Arbejdspladsen skal have alt det, du skal bruge, inden for rækkevidde: kuglepenne, computer, printer og papir, dokumenter, bøger og hvad du ellers skal bruge. På den måde behøver du ikke at rejse dig op og bevæge dig rundt i hjemmet. 

Det centrale er nemlig, at du bygger en mental væg mellem dit arbejdshjem og dit hjem-hjem. Det er nødvendigt, så du ikke føler at du burde arbejde, når du i virkeligheden holder fri – og så du ikke føler dig fristet til at holde fri, når du sidder og arbejder. 

kontor

Tilpas dig omstændighederne

Dette er selvfølgelig et eksempel på at tilpasse sig omstændighederne. Pandemien har gjort, at mange må arbejde hjemmefra, og derfor er det vigtigt at have de rigtige remedier til at gøre dette. Hvis der er noget, der gør det svært at arbejde hjemmefra, så er det, at man let bliver distraheret. Det er altså med at arbejde ud fra denne omstændighed, og gøre det så svært som muligt at blive distraheret.

Det kan sagtens være, at du ikke har et særligt rum til at arbejde i. Ikke alle har et stort nok hjem til, at der er plads til et arbejdsværelse. Det siger sig selv, at et arbejdsværelse er mest optimalt, da du på den måde får helt konkrete vægge omkring din arbejdsplads. Men man kan altså også blive distraheret, selvom man sidder på et kontor.

Derfor gælder det med andre ord om at finde ud af, hvad der bedst afholder dig fra distraktioner. Hvis skrivebordet vender ind imod væggen eller et vindue, kan det måske være bedre, end hvis det vender ud imod stuen og resten af hjemmet. Alle sådanne overvejelser er vigtige at gøre sig, når du sammensætter din nye hjemmearbejdsplads. Helt overordnet set gælder det altså om at tilpasse sig sine omstændigheder bedst muligt, og at få det bedste ud af situationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *