Få en marskandiser til at tømme dødsboet – sådan får du hjælp efter et dødsfald

Et dødsfald efterlader altid et tomrum hos de pårørende, som efterfølgende står tilbage uden en betydningsfuld person i deres liv. Det kan føles som om, man skal vænne sig til en helt ny tilværelse, og det kræver selvsagt tid og arbejde. Derfor kan de praktiske gøremål, der skal finde sted i forbindelse med og efter et dødsfald også ofte være svære at magte. Ting som at tømme og afsætte et eventuelt dødsbo, at arrangere en begravelse, ansøgning om eventuelt begravelseshjælp og så videre kan være svære at magte. Derfor kan det være nødvendigt at søge professionel hjælp til dette, så man kan bruge sin energi på at bearbejde sin sorg.

Hjælp til dødsboet

Der efterlades som regel en del ejendele tilbage, når et menneske dør. Typisk vil der være et dødsbo, som skal tømmes og afsættes. Det kan være et stor opgave – især når man står midt i sorgen. Der findes dog muligheder for at få hjælp til netop dødsboet. Man kan blandt andet få en marskandiser til at tage sig af at opkøbe og rydde dødsboet og dermed selv fokusere på at bearbejde sin sorg. Hos Dødsbo Hjælpen kan du blandt andet finde en marskandiser i København.

afsked

Afholdelse af begravelse

Efter et dødsfald kommer typisk en begravelse. Der kan være forskellige traditioner for, hvordan sådan en finder sted, ligesom den afdøde kan have haft forskellige ønsker om, hvordan vedkommendes begravelse skulle være. Uanset hvad kan en begravelse være et stort arbejde at stable på benene med alt, hvad det indebærer. Heldigvis er der professionel hjælp at hente hos bedemænd, som kan lette arbejdsbyrden og lade de efterladte sørge.

Hvad skal man ellers være opmærksom på?

Det er ikke svært at forstå, at det kan være en udfordring at overskue alle de forskellige mere eller mindre praktiske gøremål, der efterfølger et dødsfald. For de flestes vedkommende, hører det heldigvis sjældenheden til, at nogen nær os dør, og oplevelsen af at skulle håndtere et dødsfald både praktisk og følelsesmæssigt er således aldrig noget, man vænner sig til. Når en person dør, er nogle ting, der kan være gode at være opmærksom på eksempelvis:

 

  • For visse aldersgrupper er det muligt at søge om økonomisk begravelseshjælp
  • De fleste steder såsom pengeinstitutter, forsikringsselskaber og fagforeninger vil automatisk få besked om dødsfaldet, når skifteretten har behandlet dødsanmeldelsen
  • Der er mulighed for at få krisehjælp i forbindelse med dødsfald.

 

Men ud over de praktiske gøremål, er det også vigtigt at være opmærksom på at give sig selv tid og ro til at hele. For mange kan meditation og yoga være en god vej til ro i sindet. Yoga er desuden nemt at begynde at dyrke, og man kan gøre det både sammen med andre og alene derhjemme, hvis man har mest lyst til det. Som udgangspunkt er alt, man skal bruge en række øvelser, en yogamåtte og måske et par yogatights. Find yoga tips her. Som nævnt i det ovenstående er det desuden muligt at få krisehjælp i forbindelse med dødsfald, men det er altid en god idé at snakke med nogen om hændelsen. Tag eventuelt kontakt til en psykolog, som kan hjælpe dig med at bearbejde din sorg på en konstruktiv måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *