Find tips på nettet til vedligeholdelse af dit plankebord

Et plankebord er oftest dyrt at anskaffe sig. Måske er du et kreativt menneske og kan selv lave dit plankebord. Det vil dog stadig være et dyrt møbel, da gode træplanker koster en del. Hvis du enten har brugt alle dine sparepenge på at købe plankebordet eller en masse tid i værkstedet, vil du helt sikkert være interesseret i, at bordet kan holde længst muligt.

Et plankebord kræver god vedligeholdelse og mere pleje end bordplader af eksempelvis marmor, melamin, glas m.m.

Du kan heldigvis finde gode tips på mange hjemmesider på internettet ved at søge på, hvad du end måtte have brug for at vide. Læs med her og få mere viden om vedligeholdelse af dit plankebord.

Sådan holder dit plankebord i mange år

Et plankebord kan laves af mange forskellige typer af træ. Hvis du selv har lavet dit plankebord af rå træplanker, er det en rigtig god ide at give det en form for træolie, da det vil beskytte plankerne. Bordet vil være nemmere at tørre af og hvis der spildes mad eller væske herpå, kan dette også i de fleste tilfælde fjernes. Rå planker tager nemmere imod pletter, hvilket vil være ærgerligt, særligt hvis bordet er af lyse planker.

Du kan læse meget mere om oliebehandling af dit plankebord ved at klikke her. Dette er blot én af de hjemmesider, som giver tips til vedligeholdelse af plankeborde. Du kan finde flere tips mange andre steder, hvis du blot søger på, hvad du måtte have brug for at vide.

Giv plankebordet nyt liv

Hvis du har et plankebord, som trænger til at blive piftet lidt op, vil vi her give dig råd til, hvordan du kan give bordet nyt liv. Det kan være, at du overvejer at skifte det ud, men det kan gøre meget at bruge lidt tid på at sætte bordet i stand.

For det første skal du starte med at rengøre bordet med et rengøringsmiddel, som er beregnet til træplanker. Herefter kan du slibe det let og påføre olie med en klud eller papir. Lad bordet tørre et par dage og slip let efter igen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *