
Hvis du gerne vil være ekspert i at lave en god gin & tonic, så er det essentielt, at du ved noget om gin, og at du tør smage dig frem i gin, når du skal lave en perfekt cocktail. Der findes mange forskellige slags gin, og de smager alle sammen forskelligt.
Derfor er det også klart, at man kan variere meget i smagen i en gin & tonic alt efter, hvad man putter i den.

Hvordan smager din gin?
Alle gin er fremstillet med enebær, som giver den smag af gran, man kender fra gin. Det varierer dog meget, hvor kraftig smagen af gran er i de forskellige drinks, og det har en stor betydning for, hvordan man laver sin gin & tonic.
Det er både produktionen og mængden af enebær, der kan have indflydelse på, hvor fremtrædende smagen af gran er. Udover smagen fra enebær bliver gin tilsat andre smage under fremstillingen.
Disse kan eksempelvis komme fra urter, frugter og krydderier, og de går under den samlede betegnelse ”botanicals”.
Du kan ikke altid læse dig frem
Det er somme tider angivet på ginen, hvilke botanicals der er tilføjet. Det er dog ikke noget, man kan regne helt med, og derfor kan det være en god idé at smage på sin gin.

Fremhæv eller skab kontrast til ginens smag
Når du skal lave en god gin & tonic, så kan du gå frem på to måder. Du kan enten vælge at fremhæve den smag, der allerede er i ginen, eller du kan prøve at eksperimentere med at skabe en kontrast til denne smag.
Hvis du f.eks. bruger en Hendricks gin, så vil du opdage, at denne har en smag af agurk. Du kan derfor lave en lækker og frisk gin & tonic med en Hendricks gin ved at tilføje en skive agurk i drinken eller ved at bruge drueagurk eller cornichoner.
Vil du derimod skabe kontrast til denne gin, så kan du pryde din cocktail med sort peber eller peberrod.
Hvis du leder efter et godt sted at købe din gin, så prøv Ginbutikkens brede udvalg.
Bruger du en Tanqueray no Ten smager denne af citrus – denne smag kan du fremhæve ved at bruge kamille eller grapefrugt. Vil du skabe en kontrast til smagen, kan du i stedet for bruge timian, koriander eller rosmarin.