Hvornår startede vi med at spise pizza

Det er en af de mest populære retter i verden, som folk i alle aldre nyder. Men hvornår begyndte vi at spise pizza?

Man mener, at pizzaens oprindelse går helt tilbage til oldtiden, og der er beviser for, at de første former for pizza blev spist i Napoli i Italien helt tilbage i det 16. århundrede. Det var dog først i slutningen af det 19. århundrede, at pizza begyndte at vinde popularitet uden for Italien.

Et af de vigtigste øjeblikke i pizzaens historie fandt sted i 1889, da den italienske bager Raffaele Esposito lavede en pizza med det italienske flags farver – rød (tomatsauce), hvid (mozzarellaost) og grøn (basilikumblade). Denne kreation menes at væredet første eksempel på det, vi i dag kender som Margherita-pizzaen.

Pizzaen begyndte at sprede sig til andre dele af Europa og Amerika i begyndelsen af det 20. århundrede takket være det store antal italienske immigranter, der flyttede til disse regioner. I 1905 blev det første pizzeria i Amerika åbnet i New York City af Gennaro Lombardi.

I dag kan man nyde pizza over hele verden og den findes i mange forskellige varianter. Uanset om du kan lide pizza med pepperoni, svampe eller bare med ost, er der en pizza til alle!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *