Meld dig ind i en a-kasse og få mere tryghed i hverdagen

Mange danskere er medlemmer af a-kasser, og det er der mange gode grunde til. Når man bliver medlem af en a-kasse, sikrer man sig nemlig økonomisk i tilfælde af, at man mister sit arbejde og dermed sin indkomst. Her kan du læse mere om, hvad det vil sige at være medlem af en a-kasse, og hvad et medlemskab kan give dig i hverdagen. 

Kvinde afslappet

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse har overordnet set et enkelt formål – nemlig at sikre sine medlemmer, hvis de skulle gå hen og miste deres job. Det foregår ved udbetaling af dagpenge, som er en månedlig ydelse, der har til formål at erstatte den indkomst, man ellers ville tjene på sit job.

I Danmark er man som udgangspunkt berettiget til kontanthjælp, når man står uden indkomst. Kontanthjælpen udbetales og staten, og dens formål er at kunne dække de allermest grundlæggende månedlige udgifter. Derfor er kontanthjælpssatsen heller ikke særlig høj, og mister man sit job, vil man kunne mærke en markant forskel i sit økonomiske råderum og formentlig også livskvaliteten i det daglige. 

Derfor vælger mange at melde sig ind i en a-kasse, der giver adgang til dagpengeydelse, som i sin størrelse minder betydeligt mere om en almindelig indkomst. Er du medlem af en a-kasse, vil du derfor ikke mærke så stor en ændring i dine omstændigheder, hvis du mister jobbet, som hvis du kun er berettiget til kontanthjælp.

Mange danske a-kasser

Som det er fremgået af det ovenforstående, er der altså en væsentlig forskel på kontanthjælpssatsen og dagpengesatsen. Denne forskel har fået mange danskere til at melde sig ind i a-kasser. At være medlem og bevidst om, at man er økonomisk sikret, hvis man mister sit job kan give en enorm og uvurderlig tryghed i hverdagen. Derfor er den månedlige ydelse, det koster at være medlem af en a-kasse for de flestes vedkommende godt givet ud.

Men det faktum, at mange danskere er medlemmer af a-kasser, betyder også, at der i Danmark er et stort udvalg af forskellige a-kasser. Nogle er branchespecifikke i den forstand, at de kun optager medlemmer fra en bestemt branche, andre er generelle og optager medlemmer fra alle brancher – eksempelvis som Det Faglige Hus. Nogle a-kasser er knyttet til fagforeninger, mens andre er selvstændige. 

Der er ikke nødvendigvis noget generelt svar på, hvilken a-kasse der er bedst. Svaret på dette spørgsmål vil i høj grad afhænge af den enkeltes specifikke situation og de konkrete omstændigheder. Læs derfor gerne mere om de enkelte a-kasser, inden du melder dig ind.

Smilende mand

Vil du vide mere?

Her har du fået en kort introduktion til, hvad a-kasser er, og hvordan et medlemskab af en a-kasse kan give mere tryghed i hverdagen. Men dette har langt fra været en fyldestgørende gennemgang af, hvad det vil sige at være medlem af en a-kasse, og hvad et medlemskab kan have af værdi. Vil du gerne vide mere, kan du klikke her og tilgå en hjemmeside med yderligere information, der kan være værdifuld, hvis du overvejer at melde dig ind i en a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *