Gemmer du dig væk i den online verden pga. problemer i forholdet?

Når der er knas i forholdet, så er der ofte to måder, de enkelte parter reagerer på: Enten bliver der mange diskussioner, eller også trækker den ene eller begge parter sig både følelsesmæssigt men også med hensyn til engagementet i forholdet. Når den sidstnævnte adfærd udspiller sig, så er der mange, der tyer til den online verden. Det kan være gaming, de sociale medier eller at begrave sig i arbejdet foran computeren. Det er dog ikke sikkert, at jeres parforhold er dødsdømt, hvis blot i er indstillet på at gøre en indsats.

Rådgivning af en parterapeut

”Et forhold skal vandes hver dag, ligesom en blomst”

Et forhold er lidt ligesom en blomst. Det skal plejes og vandes hver dag, ellers dør det. Har I haft en meget travlt hverdag, hvor i nærmest blot har nået at give hinanden en high five i løbet af dagen og at sige godnat til hinanden, så er det meget normalt, at følelserne begynder at smuldre. Forholdet handler pludselig ikke om intimitet men om planlægning. 

De huslige opgaver skal fordeles, børnene skal hentes og køres til fritidsaktiviteter. Det gælder hele tiden om at få kabalen til at gå op. Og det er især, hvis den ene part føler, at den anden suger mens vedkommende giver, at der kan komme store problemer. Vi har en tendens til hurtigt at hæfte os ved alle de negative ting fremfor de positive. Det kan eksempelvis være, at manden aldrig slår brættet på toilettet ned og kvinden glemmer noget andet. Det bliver bagateller, man diskuterer om.

Hvis kommunikationen er gået planken ud og følelserne er kølige, så kan I overveje at tage til parterapi i Roskilde. Her kan I få alle de fornødne redskaber til konfliktløsning, så I kan komme på den anden side af alle de mindre betydningsfulde diskussioner, som pludselig er blevet dominerende. 

Uanset årsagen til problemerne, så er det ofte muligt at finde en løsning, hvis blot I kæmper for det, men det vil kræve en stor indsats. Andre par, der har været i parterapi i Roskilde, har blandt andet fået bearbejdet jalousi, utroskab, svigt, mangelfuldt sexliv, manglende gnist og fået redskaber til at bryde de negative mønstre.

Genfundet kærlighed

Parterapi Roskilde: Få rådgivning til at bryde de negative mønstre

Parterapeuten virker som en guide, der hjælper jer igennem de svære samtaler, så det ikke ender i mundhuggeri, men så der kommer en god dialog i gang, hvor begge parter bliver hørt og kan få talt ud. I vil samtidig få rådgivning og hjælp til at overkomme jeres udfordringer. Det skal også understreges, at det ikke er pinligt at tage til parterapi. Det er derimod en styrke at vide, hvornår man har brug for hjælp. Er din partner ikke indstillet på at starte til parterapi i Roskilde, så kan du sagtens begynde alene. Det vil give dig nogle nye måder at håndtere konflikterne på, og så kan det være, at din partner på et tidspunkt følger trop. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *