Tag en skærmpause i ny og næ

Hvis du sidder og arbejder med hjemmesider, grafik og web, vil du oftest sidde lænket til en skærm det meste af dagen. Og selvom det er spændende og virkeligt afvekslende arbejde, så er det også rigtigt hårdt for dine øjne og dit hoved at kigge ind i en computerskærm hele dagen. Det er vigtigt at holde pauser i ny og næ – og det behøver slet ikke være lange pauser.

Skærmpause

De korte pauser i løbet af dagen

Når du sidder på arbejde, kan det være ganske svært at holde en pause midt i det hele, uden at det ser en kende mystisk ud for din arbejdsgiver. Og det er egentlig heller ikke nødvendigt at holde lange skærmpauser i løbet af dagen, for dine øjne og dit hoved kan som udgangspunkt sagtens tåle at sidde foran computeren igennem en almindelig arbejdsdag.

Dog er det videnskabeligt bevist, at din hjerne kun kan bevare koncentrationen i cirka 45 minutter ad gangen, og det betyder, at længere tid foran skærmen kan ende med at blive en smule ineffektivt, hvis koncentrationen er røget. Det betyder imidlertid ikke, at du skal holde en lang pause hver 45. minut. Det kan være rigeligt at rejse sig op og hente en kop kaffe, spille spil på mobilen i 5 minutter eller smalltalke med en kollega i et par minutter.

Du vil hurtigt opleve, at selv få minutters pause væk fra arbejdet, gør din arbejdsdag markant mere effektiv.

Når du holder fri

Det er ikke kun dit hoved, der har brug for en pause i ny og næ. Også din krop har behov for at få rørt og bevæget sig efter at have siddet i mere eller mindre samme position foran computerskærmen igennem en hel dag. Sørg derfor for at prioritere motion ind i din hverdag, således at du træner minimum 2-3 gange om ugen.

Kroppen er meget mere kompleks og sammensat, end man umiddelbart skulle tro, og alle dine muskler, celler og molekyler påvirkes af de valg, du dagligt tager. Du kan gøre dig selv en tjeneste ved at sætte dig ind i kroppens mekanismer, herunder helt ned til molekyler i henholdsvis polær og upolær form. Det gør dig nemlig meget bedre i stand til at lytte til de signaler, kroppen sender, så du kan agere i overensstemmelse med dét.

Kaffepause

Start dagen roligt

En god start på dagen er alfa og omega for at få en god dag. Lad derfor være med at gå alt for sent i seng og sørg for at få minimum 7 timers søvn hver nat, så du ikke er udmattet, når du vågner. Hav god tid om morgenen, så du ikke skal fare rundt for at nå på arbejde i tide. 

Tag et varmt bad, drik en stor kop kaffe og spis din morgenmad i fred – så har du fundamentet for en god dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *