Bliv ung iværksætter med en god idé

Er du ung og går rundt og drømmer om at skabe et brand, et produkt eller en tjeneste? For mange rige, berømte og succesfulde iværksættere går vejen ikke igennem en universitetsuddannelse, men gennem selvstændig opstart af et firma. Det hele foregår på internettet i dag, og om ung har du de bedste vilkår for at forstå den verden, dit firma skal begå sig i.

budget

Hav en plan og et sikkerhedsnet

Som ung er det vigtigt at være bevidst om sin fremtid. Starter du allerede som 18-årig med at tage et stort lån og satse det hele på en investering i opstart af virksomhed, kan en stor portion af dit liv gå med at skulle betale af efter den beslutning. Det behøver ikke at have noget at gøre med, hvor god din idé er, eller at du ikke er dygtig nok. Nogle gange handler det bare om at have tilstrækkelig erfaring, og andre gange er man simpelthen bare uheldig.

Hvis det er din første tur ud i erhvervslivet, er det en god idé at starte i det små. Hvis du kan tjene nogle penge op fra fritidsjobs, børneopsparing og så videre, er det bedre at bruge det, end at tage et lån. Så risikerer du nemlig ikke at sætte dig selv i gæld i årevis ud i fremtiden. 

Det er dog også vigtigt at have en god business-plan, budget og så videre. Tal derfor med alle, du kender, som har viden om, hvordan man driver en økonomi og en virksomhed. Sørg også for at tale med dine forældre. Du behøver ikke at være enig med dem, men ofte vil forældre gå langt for at hjælpe deres børn med at være succesfulde. Forældre har det bedste i sinde for deres børn, og det er smart at lytte til deres tanker. Når du først har gjort det, bliver de nødt til at respektere dine valg, da du jo er blevet myndig.

Investering

Finansiering af projektet

Hvad end du pønser på at kaste dig ud i, kræver det sandsynligvis en vis startkapital. Ikke alle er så heldige at have en børneopsparing eller forældre, der er villige til at betale for sådan noget. Det kan med andre ord blive nødvendigt at låne. Lån penge som 18-årig, hvis det bliver nødvendigt. 

Det er dog stadig meget vigtigt, at du tænker dig om og handler med omtanke. En god idé er, at sammenligne alle de forskellige lån, du kan finde, og så vælge det, der på sigt har den laveste rente.

Når du først har fundet ud af, hvor du vil lånene pengene, skal du overveje grundigt hvor mange penge, du vil låne. Det bedste er, med din første investering, at du holder budgettet så smalt så muligt, så risikoen for tab er lavere. Når du først er begyndt at tjene penge på din gode idé som iværksætter, kan du begynde at betale af på lånet, samtidig med at du løbende kan udvide projektet.

Sørg altid for at tænke dig om, og læg et budget, du selv tror på. På den måde er der større chance for, at du ikke ender i gæld op til ørerne, men også for at din virksomhed bliver en succes. Det første eventyr som iværksætter skulle helst ende succesfuldt, og hellere end lille succes end en enorm fiasko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *